Project  Girls Empowerment Foundation

Girls Empowerment Foundation heeft de taak om het voor meisjes in ontwikkelingslanden mogelijk te maken hun volledige potentie te benutten. Dit doen ze door educatie, veiligheid en daar waar nodig, onderdak te bieden. Hiermee proberen zij een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van deze meisjes. Zodat deze meisjes een verschil betekenen voor haar familie en haar omgeving en uiteindelijk voor haar land.

Voor verdere informatie:  Girls Empowerment Foundation

Stichting Jarikin

Stichting Jarikin is al bijna 25 jaar actief in Haïti en richt zich vooral op scholing, zowel basisonderwijs als beroepsonderwijs. De visie van stichting Jarikin is dat het de jongeren zijn die Haïti uiteindelijk vooruit moeten helpen. Onderwijs helpt in dat proces naar onafhankelijkheid en zelfwerkzaamheid. Alles gericht op een betere toekomst voor de bevolking van Haïti.

Voor verdere informatie: Stichting Jarikin

Het doel van deze stichting is om wees- en straatkinderen in West-Kalimantan zorg, onderdak, onderwijs en veiligheid te geven. Inmiddels zijn er al een moederhuis, een meisjes- en jongenshuis, een school en een gemeenschapshuis gebouwd. Er was veel vraag naar hoger beroepsonderwijs en sinds 2003 staat er een agrarische school in Anjungan waarin zowel land- en tuinbouw als visteelt wordt onderwezen aan meer dan honderd studenten.

Voor verdere informatie: Stichting Elim

Stichting A Cup for Humanity

De Stichting is opgezet om ‘zaadjes van vrede, eenheid en verzoening’ te bieden aan iedereen die verzeild is geraakt in de gewelddadige cyclus van conflicten in Oost-Congo en zijn werkzaam in Rwanda. Dit wordt gedaan door het creëren van een harmonieuze samenleving voor de toekomstige generatie door onderwijs, en onder andere ondersteuning te geven aan vluchtelingen op psychologisch en financieel vlak.

Voor verdere informatie: Stichting A Cup for Humanity 

 

Stichting de Zaaier

Stichting De Zaaier is werkzaam in Oost-Congo en doet dit door middel van kleinschalige projecten en input van de lokale bevolking. De bevolking voorzien van primaire levensbehoefte is hun missie. De stichting heeft veelzijdige projecten zoals het helpen van de allerarmsten met medische hulp en agrarische projecten waarbij de bevolking eigen gewassen kan telen en verkopen.

Voor verdere informatie: Stichting de Zaaier 

Westland4Gambia

Er is nagenoeg geen tandzorg in Gambia en met name voor kinderen is een gezond gebit van groot belang. Schade en pijn aan gebitten van kinderen belemmert hen tijdens het opgroeien. Kinderen eten, spelen, slapen en leren slecht als ze klachten aan hun gebit hebben. Sommige kinderen lopen jarenlang met een ontsteking in hun mond. Daardoor lopen ze achterstanden op die ze nooit meer kunnen inhalen.

Vanaf 2013 bezoekt een mobiele praktijk met een Oral Health Worker en assistent scholen. Er wordt voorlichting gegeven, er worden tandenborstels en tandpasta uitgedeeld en controles uitgevoerd. Deze rijdende mobiele praktijk is toe aan vervanging. Verder wil Westland4Gambia de komende jaren ook lokale mensen opleiden tot Oral Health Worker of assistent. Ook is een wens de vaste praktijk in de toekomst uit te breiden. Dit alles om de tandzorg in Gambia te verbeteren.

Meer informatie: Westland4Gambia